Program :  Luni – Vineri 9:00 – 17:00
Suna acum :  0260-660770

Our news

IT Best > Our news
Alegerea unui laptop de gaming potrivit

Alegerea unui laptop de gaming potrivit

 1. Procesor puternic: Alege un laptop echipat cu un procesor puternic, de preferat de generatia recenta, pentru a face fata jocurilor intensive si sarcinilor multitasking.
 2. Placa video dedicata: Asigura-te ca laptop-ul are o placa video dedicata performanta, deoarece aceasta este cruciala pentru rularea jocurilor moderne cu grafica avansata.
 3. Memorie RAM mare: Opteaza pentru un laptop cu o memorie RAM suficient de mare pentru a asigura un gameplay fluent si fara intreruperi.
 4. Stocare rapida: Un SSD (Solid State Drive) rapid va reduce timpul de incarcare al jocurilor si va imbunatati timpul de raspuns al sistemului.
 5. Calitatea ecranului: Alege un laptop cu un ecran de inalta rezolutie, cu rata de reimprospatare ridicata pentru a te bucura de jocuri cu imagini clare si detalii impresionante.
 6. Sistem de racire eficient: Un sistem de racire puternic este esential pentru a mentine temperatura laptop-ului la nivele optime, evitand supraincalzirea in timpul sesiunilor de gaming intense.
 7. Tastatura adecvata: O tastatura confortabila, cu iluminare RGB personalizabila, poate imbunatati experienta de gaming si iti poate permite sa joci si pe intuneric.
 8. Portabilitate: Daca intentionezi sa transporti laptop-ul frecvent, alege un model mai usor, fara a sacrifica performanta sau calitatea.
 9. Conectivitate: Verifica disponibilitatea porturilor necesare pentru perifericele tale, cum ar fi HDMI, USB si audio, pentru a te asigura ca poti conecta toate accesoriile de care ai nevoie.
 10. Bugetul: Stabileste un buget rezonabil, avand in vedere ca laptop-urile de gaming pot fi mai costisitoare din cauza componentelor de inalta performanta.
Alegerea unui PC de gaming

Alegerea unui PC de gaming

 1. Procesor puternic: Optează pentru un procesor de ultimă generație, capabil să gestioneze sarcini de gaming intense și multitasking fără întreruperi sau lag.
 2. Placa video performantă: Investește într-o placă video dedicată și puternică, care să ofere performanță ridicată și să asigure redarea fără probleme a graficii complexe ale jocurilor actuale.
 3. Memorie RAM extensibilă: Alege un sistem cu o cantitate suficientă de memorie RAM, cu posibilitatea de a fi extinsă ulterior, pentru a asigura un flux de lucru fluent și fără întreruperi.
 4. Stocare rapidă și spațioasă: Optează pentru o combinație de unitate solid state drive (SSD) pentru viteze de încărcare rapide și o unitate hard disk drive (HDD) pentru stocarea generoasă a jocurilor și a altor fișiere mari.
 5. Sistem de răcire performant: Asigură-te că PC-ul are un sistem de răcire eficient, precum ventilatoare puternice și/sau răcire lichidă, pentru a menține temperaturile la niveluri optime în timpul sesiunilor de gaming intense.
 6. Placă de bază de calitate: Alege o placă de bază care să ofere posibilitatea de upgrade în viitor, pentru a-ți permite să îți actualizezi și să îți extinzi sistemul pe măsură ce apar jocuri și tehnologii noi.
 7. Sursă de alimentare puternică: Asigură-te că ai o sursă de alimentare adecvată, capabilă să susțină toate componentele tale, inclusiv placa video și procesorul, fără a compromite performanța sau stabilitatea sistemului.
 8. Carcasă spațioasă și bine ventilată: Optează pentru o carcasă spațioasă, bine ventilată și cu posibilități de gestionare a cablurilor, pentru o circulație optimă a aerului și pentru a facilita upgrade-urile viitoare.
 9. Monitor de gaming de înaltă performanță: Investește într-un monitor de gaming cu rezoluție ridicată, rata de reîmprospătare mare și timp de răspuns scăzut pentru a te bucura de o experiență vizuală imersivă și fără întârzieri.
 10. Periferice de gaming de calitate: Nu uita să investești și în periferice de gaming de calitate, precum tastaturi, mouse-uri și căști special concepute pentru a maximiza experiența de gaming.